IPL ontharing bij L’Extrémiste Beauty in Arnhem

Intense Pulsed Light, dé oplossing voor duurzame haarverwijdering. Veel minder tot nauwelijks meer scheren, geen ingegroeide haartjes meer en een gladde, zachte huid zonder stoppels. De droom van vrouwen en ook mannen. Of het nu gaat om je bikinilijn of oksels: de meeste ongewenste haargroei kan voor een groot deel duurzaam worden verwijderd met IPL. Bij L’Extrémiste Beauty kun je voor lichtontharing terecht voor je bikinilijn of oksels. Voor het hoogst haalbare resultaat wordt aangeraden dat je 8 tot 12 keer behandelt met telkens een tussenliggende periode van 6 tot 8 weken. Daarna is het 1 of 2 keer per jaar terugkomen voor het onderhouden van dat resultaat.

Wat is IPL?

Het uitgangspunt van ipl-ontharing is gebaseerd op het principe van selectie absorptie van licht door het pigment in de haar. Het licht, dat gelijkgesteld mag worden aan warmte, wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar. De haar wordt warm en geeft deze warmte af aan het follikel, waardoor de cellen van het follikel worden vernietigd. De gecarboniseerde haar wordt door het lichaam naar buiten gewerkt.

Behandelbare klanten, dus waarbij het haar voldoende pigment bevat, hebben afhankelijk van het te behandelen gebied, huidskleur en geslacht, gemiddeld na acht tot tien behandelingen resultaat. 100% haarvrij worden kan helaas niet worden gegarandeerd. Er mag een uiteindelijk resultaat worden verwacht van zo’n 70 tot 80% reductie van het haar. De behandeling is niet pijnloos, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is afhankelijk van het lichaamsdeel dat wordt behandeld.

Welke IPL is mogelijk in de salon?

Bij L’Extrémiste Beauty is het mogelijk om je bikinilijn of je oksels te laten behandelen met IPL. Voor een afspraak kun je bellen met het algemene nummer op de contact pagina.

De ipl-apparatuur kan alleen haar in de actieve groeifase elimineren. Maar een deel van al het zichtbare haar bevindt zich in deze fase. Daarom zijn er meer behandelingen nodig omdat er telkens weer sprake is van een nieuwe aanwas van haren die in de actieve groeifase zijn.

De pauze tussen de behandelingen varieert met het gebied. Gelaat, oksels en bikinilijn kunnen elke 5 of 6 weken behandeld worden. Rug, buik en benen in de regel om de 8 tot 10 weken. Dit houdt in, dat consumenten die om cosmetische redenen bijvoorbeeld de benen haarvrij willen hebben voor de zomer, minimaal ongeveer 24 weken voor de zomer moeten starten met de behandelingen. Om een optimaal resultaat te bereiken is het belangrijk om de behandelingen zoveel mogelijk direct achter elkaar te laten plaatsvinden met de benodigde tussenpozen. Als er na bijvoorbeeld twee behandelingen een half jaar wordt gewacht met een nieuwe behandeling, is het effect van de eerste twee behandelingen vaak alweer verloren gegaan.

De behandeling

De behandeling wordt altijd voorafgegaan door een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek worden zaken besproken als:

 • de verschillende ontharingstechnieken
 • de werking van lichtontharing
 • uitleg over de haargroeicyclus en de invloed van hormonen op de haargroei
 • in welke gevallen er niet kan worden behandeld, d.w.z. de contra-indicaties
 • de risico’s van lichtontharing
 • do’s and don’ts voor en na de behandeling
 • te verwachten resultaten
 • duur van de behandeling
 • er wordt altijd een proefflits gemaakt om te kijken hoe de huid reageert
 • als de behandeling gaat beginnen wordt altijd eerst een informed consent ingevuld

Waarom deze adviezen? Wij doen er alles aan om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarvoor hebben we ook de medewerking van de klant nodig om de voor- en nazorginstructies op te volgen om tot zo’n optimaal mogelijk eindresultaat te komen. Maak online een afspraak.

Bij voorkeur worden er met goedkeuring foto’s gemaakt van het te behandelen gebied (liefst ongeschoren):

 • bij de intake en na de behandelingsperiode; om de verschillen zichtbaar te maken
 • bij klachten; bijvoorbeeld in de vorm van blaarvorming, pigmentverschuiving

Voor- en nazorg

Op de dag van de vervolgafspraak dient het te behandelen gebied geschoren en schoon te zijn. Let op: niet epileren of waxen vóór of tijdens een behandeling, dan kan er geen behandeling plaatsvinden. Scheren mag wel.

Na de behandeling wordt er een verkoelende Aloë Vera gel aangebracht. De voorzorg wordt meegegeven tijdens het intakegesprek en de nazorg na de eerste behandeling.

Gezichtsbeharing vakkundig verwijderen bij l'Extremiste Beauty

IPL PRIJZEN PER BEHANDELING