Een medische tattoo bij L’Extrémiste Beauty in Arnhem

Daar waar mensen al een medisch arts, chirurg en huidtherapeute gezien hebben houdt het meestal op. U bent uitbehandeld dit is het hoogst haalbare resultaat. Juist voor deze mensen kan er veel terrein worden gewonnen op gebied van medisch tatoeëren. Net zoals het verhaal van Anna onderaan deze pagina en anderen die haar voor zijn gegaan.

Wat is medische tatoeage?

Medische tatoeage, ook wel dermatografie genaamd is het met een fijne naaldmodule inbrengen van kleurstoffen in de huid. Er bestaan tegenwoordig verfijnde huidskleurpigmenten waarmee, in het geval van een correctie, kan worden gecamoufleerd of gereconstrueerd. Medische tatoeage kan worden toegepast voor de behandeling van littekens, tepelhofreconstructie bij borstkanker, wijnvlekken en brandwonden.

Mesotherapie is een behandeling die door huidtherapeuten veel wordt uitgevoerd, hierbij wordt gebruik gemaakt van naaldjes, om de huid te verjongen. Medische tatoeage kan er voor zorgen dat een littekenhuid, net zoals bij het principe van naaldgebruik bij mesotherapie, wordt gestimuleerd en daardoor wat soepeler wordt. Een mooie bijkomstigheid van medische tatoeage.

De behandeling

Yasmin Belderok is bij ons werkzaam als cosmetisch en medisch specialist. Ze heeft al ruim 6 jaar een eigen praktijk met de nodige diploma’s en GGD certificering. Ook heeft zij op medisch vlak veel ervaring opgedaan tijdens haar stage in het Radboud UMC in het realiseren van tepelhofreconstructies en heeft zij de masterclass voor gecertificeerd medisch tatoeëerder.

Yasmin is telefonisch bereikbaar voor informatie of het maken van een afspraak voor bijvoorbeeld een intake op telefoonnummer 06–48153243. Zij is iedere donderdag aanwezig van 14.00 tot 20.00.

Prijzen medische tattoo

De prijzen voor een medische tepelhof, hazenlip of littekens tatoeage is op aanvraag. U kunt hiervoor een aanvraag doen via de e-mail met een foto van het te behandelen gebied. Dan zal worden beoordeeld of een behandeling zinvol is. Indien wij het verschil kunnen maken, kan er een afspraak door de specialist worden ingepland. Het plaatsen van een proefstukje kost 50 euro.  Houdt er rekening mee dat het camoufleren van littekens een lang proces kan zijn.

Tepelhof reconstructie bij l'Extremiste Beauty
Na een onzekere en ingrijpende tijd van ziekte was ik bang dat de littekens op mijn borsten altijd zichtbaar zouden blijven. Maar waar maak je je druk om vroeg mijn omgeving, je hebt borstkanker overwonnen daar gaat het toch om?! Daar hadden ze ook gelijk in maar toch werd ik er iedere dag in de spiegel mee geconfronteerd. Daar waar ik dacht dat het ophield en ik me iedere dag minder vrouw begon te voelen vertelde mijn huidtherapeute dat ik eens moest zoeken onder de term ’medische tatoeages’. Ik kwam erachter dat er wel degelijk wat mogelijk was. Ik kwam terecht bij cosmetisch en medisch specialist Yasmin Belderok (INKredible). Tijdens een vrijblijvend intakegesprek liet ze mij prachtige voorbeelden zien en vertelde ze precies wat er allemaal mogelijk was. Ik heb er uiteindelijk toch voor gekozen deze behandeling te ondergaan en met verbluffend resultaat! Ik heb weer twee normale borsten met een tepelhof én mijn littekens zijn gecoverd. Ik moest huilen van blijdschap. Het is alleen jammer dat hier zo weinig over bekend is en dat medische tatoeëren nog een ‘taboe’ is. Het heeft namelijk mijn leven drastisch veranderd. Ik ben nu gelukkig, vol zelfvertrouwen en voel me weer helemaal vrouw….”

Anna