Micro Hair Pigmentation bij L’Extrémiste Beauty in Arnhem

Micro Hair Pigmentation biedt direct een oplossing voor mensen met haarproblemen. Denk hierbij aan een wijkende haargrens, kaler worden of kaal zijn (alopecia areata). Met deze techniek wordt de haardichtheid optisch vergroot door het tatoeëren van stoppels.

Wat is Micro Hair Pigmentation?

MHP is een behandeling die uitkomst kan bieden bij verschillende types of stadia van haarverlies, op alle leeftijden en voor alle huidtypes. Met een tatoeëermodule en pigment worden haarstoppels nagebootst op de hoofdhuid om een haargrens naar voren te brengen, om een kalende kruin te vullen of om in zijn geheel haardichtheid na te bootsen. Vrouwen met dunner wordend haar kunnen met stoppels tatoeëren tussen de aanwezig haren een dichtere haardos creëren waardoor je niet meer direct op de hoofdhuid kijkt. MHP geeft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld haartransplantatie, een blijvend en direct zichtbaar resultaat. Bij haartransplantatie is er niet altijd de garantie dat de behandeling aanslaat en daarnaast is het duurder en pijnlijker.

Micro Hair Pigmentation (MHP)
is een ideale oplossing voor …

… alopecia areata
… mannen die gedeeltelijk of helemaal kaal worden
… vrouwen met dun haar die dagelijks cover haarspray gebruiken
… kale plekken op het hoofd door littekens

De behandeling

De behandeling begint met het bepalen van de haargrens en de hoeveelheid te behandelen zones. Er wordt, ter voorbereiding op de gehele behandeling een proef gezet ten behoeve van kleurbepaling en om eventuele allergieën uit te sluiten. Twee weken later kan de vervolgafspraak plaatsvinden waarin wordt gekeken of de kleurbepaling is zoals deze moet zijn en kijken we of de huid in goede conditie is. Dan kan er worden gestart met de behandeling.

Er zijn twee mogelijkheden voor deze behandeling; de keuze voor pigmenten of voor vaste inkt. Pigmenten kunnen binnen 6 maanden al langzaam gaan vervagen en zult u regelmatig moeten bijwerken. Onze meest gebruikte vaste inkt zal blijvend zijn en in de loop van de tijd alleen iets lichter worden, maar dus zeker niet verdwijnen.

Het is echter wel afhankelijk van uw huid, hoe u met de MHP omgaat, welk pigment u kiest, of u het goed beschermt tegen zonlicht en welke verzorgingsproducten u gebruikt. Er wordt dan ook sterk geadviseerd iedere dag een hoge beschermingsfactor te gebruiken!

Voor en nazorg

Voor het best ogende resultaat is het bij de ‘geschoren look’ belangrijk rekening te houden met dat je haar is gemillimeterd. Het duurt ongeveer twee weken voordat de MHP is genezen. Het is belangrijk om in deze tijd geen gebruik te maken van de sauna, zwembad of zonnebank. In deze periode kun je het beste een pet dragen om zonblootstelling te voorkomen.

Prijzen

Het intakegesprek voor MHP is gratis. Tijdens dit gesprek wordt de prijs vastgesteld op basis van het aantal te behandelen zones. De prijs per zone is 500,00 euro. Deze prijs is inclusief een nabehandeling.