Permanente make-up

bij L’Extrémiste Beauty in Arnhem

Wat is PMU?

Permanente make-up (PMU) is het inbrengen van pigment in de bovenste laag van de lederhuid. Dit gebeurt met een pen met aan het uiteinde een hygiënische naaldmodule. Permanente make-up wordt gebruikt om wenkbrauwen te verfraaien, een eyeliner aan te brengen of lipcontouren te creëren. Wat normaal gesproken met bijvoorbeeld een make-uppotlood wordt aangebracht, kan met PMU worden gepigmenteerd. PMU heeft een houdbaarheid van één tot twee jaar. Als het is vervaagd, kan er een nabehandeling plaatsvinden. Omdat deze pigmentatie puur cosmetisch is worden PMU-behandelingen nooit vergoed door de zorgverzekeraars.

Elke dag een verzorgd uiterlijk?

Permanente make-up is een ideale oplossing voor iedereen die moeite heeft met opmaken. Bij het dragen van een bril of contactlenzen kan het een gemak zijn om vaste make-up te hebben. Bij weinig tijd niet meer nadenken om ook nog eens je make-up te moeten verzorgen. En voor mensen die geen volle wenkbrauwen of zelfs helemaal geen wenkbrauwen hebben is het een uitkomst. Allergie voor make-up zorgt er soms voor dat men ervoor kiest helemaal geen make-up te dragen. Om dan toch een mooie eyeliner te hebben of geen wenkbrauwen op te hoeven tekenen kan gemak bieden. Je ziet er op elk moment verzorgd uit, ook als je veel aan sport doet of de sauna bezoekt. Genoeg voordelen aan het laten plaatsen van permanente make-up.

De behandeling

De behandeling begint met een intakegesprek. We beginnen met het doornemen van een gezondheidsformulier waarbij we kijken of we de behandeling kunnen uitvoeren. Bepaalde aandoeningen kunnen er voor zorgen dat PMU niet kan worden uitgevoerd. Daarna wordt overlegd over de gewenste vorm en kleur van de aan te brengen PMU. Er wordt vervolgens voorgetekend en daarna gepigmenteerd. Er wordt veel aandacht besteed aan het voortekenen zodat wij samen 100% tevreden zijn.

De eerste dagen na de behandeling zal de gepigmenteerde huid flink donkerder zijn. Het genezingsproces bedraagt ongeveer een tot twee weken. PMU moet in de regel nog worden bijgewerkt want een deel van de kleurstof wordt namelijk na de eerste behandeling afgestoten. Na zes weken is er de nabehandeling om de PMU te optimaliseren. Deze nabehandeling is bij de prijs inbegrepen. Bij iedere behandeling wordt er gewerkt met een steriele naaldmodule. Je krijgt na de behandeling nazorg instructies mee naar huis, zowel mondeling als schriftelijk.

Prijzen permanente make-up

ONDERDEEL prijzen per behandeling PRIJS (euro)
Eyeliner boven subtiel 235,00
Eyeliner onder 185,00
Eyeliner boven subtiel & onder 295,00
Brede eyeliner boven 295,00
Brede eyeliner boven & onder 350,00
Wenkbrauwen, microblading 295,00
Wenkbrauwen, powder brows 295,00
Liplijn 295,00
Liplijn & shaded 325,00
Full lips 400,00
Beauty mark, 1 behandeling 60,00
Bijwerken L’Extrémiste tot 1 jaar 95,00
Bijwerken L’Extrémiste tot 2 jaar 129,00
Bijwerken L’Extrémiste tot 3 jaar 199,00
Langer dan 3 jaar nieuwprijs
Extra nabehandeling * 40,00
Epileren en/of verven indien nodig ** 10,00

* Extra nabehandeling

Bij de prijs inbegrepen is altijd één nabehandeling. In de meeste gevallen kan een extra nabehandeling nodig zijn; voor deze nabehandeling geldt een prijs van 40 tot 75 euro. Deze nabehandeling dient wel binnen 6 weken na de laatste behandeling ingepland te worden. De prijs is afhankelijk van het type nabehandeling, dus de grootte van de aanpassing die moet worden uitgevoerd.

** Epileren e/o verven

In sommige gevallen moeten de wenkbrauwen eerst worden voorgevormd ten behoeve van een goede plaatsing van de permanente make-up wenkbrauwen door middel van epileren. Als dit het geval is, wordt er een behandeling voor epileren/verven in rekening gebracht a 10 euro.

Beauty Mark

Eyeliner

Lippen

Wenkbrauw

Totale behandeling